Haber

DSÖ, Rusya-Ukrayna savaşı sırasında sağlık hizmetlerine yönelik 802 saldırıyı doğruladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “(Rusya-Ukrayna savaşı) Çatışmanın başlamasından bu yana DSÖ, sağlık hizmetlerine yönelik 802 saldırıyı doğruladı. Bu saldırılar, 101 sağlık çalışanının ölümüyle ve hastalar.” söz konusu.

Ghebreyesus, haftalık olarak düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Türkiye ve Suriye’deki arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ancak 20 Şubat’ta Türkiye’de iki deprem daha olduğunu hatırlatan Ghebreyesus, bunların bölgeye acı getirdiğini söyledi.

Yeni depremlerin 6 Şubat’ta yaşanan sarsıntılardan daha az şiddetli olduğuna değinen Ghebreyesus, ancak bunların ölüm ve yaralanmalara neden olduğunu ifade etti.

Ghebreyesus, “Şu anda (Türkiye’deki depremlerde) hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 47 binin üzerinde ve 125 bin kişi yaralandı. Türkiye’de en az 15 hastane hasar gördü ve çok sayıda sağlık tesisi etkilendi. Suriye’de. , hastaneler ve 145 sağlık tesisi hasar gördü.” Depremlerden 26 milyon kişi etkilendi. DSÖ, her iki ülkedeki acil sağlık müdahale çabalarını desteklemek için 84,5 milyon dolarlık bir acil durum çağrısı başlattı.” dedi.

Bu hafta prestijiyle “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin” üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Ghebreyesus, Rusya-Ukrayna savaşının sağlık açısından yıkıcı sonuçları olduğuna değindi.

“DSÖ 3 bin ton tıbbi malzeme teslim etti”

Ghebreyesus, “Çatışma başladığından beri DSÖ, sağlık hizmetlerine yönelik 802 saldırıyı doğruladı. Bu saldırılar, 101 sağlık çalışanı ve hastanın ölümüyle sonuçlandı.” sözlerini kullandı.

Savaşın ruh sağlığı ve manevi destek başta olmak üzere sağlık ihtiyaçlarını artırdığını vurgulayan Ghebreyesus, yaşanacak herhangi bir aksamanın gelecekte sağlık için tehlike oluşturacağının altını çizdi.

Ghebreyesus, “DSÖ, Ukrayna’daki ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışıyor ve sağlıkta yanıt verdiği insan sayısı 8,4 milyona ulaştı. DSÖ, savaşın başlangıcından bu yana ambulanslar, jeneratörler, kronik hastalar için ilaçlar, travma ilaçları teslim etti. ve acil cerrahi malzemelerini Ukrayna’ya teslim ettik” dedi. DSÖ, çalışmalarımızı desteklemek ve Ukrayna ile mülteci kabul eden ülkelerde 11,4 milyon kişiye ulaşmak için 240 milyon dolarlık yardım davetinde bulundu.” dedi.

“Bu virüs hafife alınmamalı”

Kovid-19 ile ilgili yeni bir çalışmanın aşının kanıt değerine ve hatırlatma dozlarına işaret ettiğini belirten Ghebreyesus, aşının önemli hastalık ve ölüm riskini önemli ölçüde azaltmasının yanı sıra Kovid’de kalp krizi veya felç geçirme olasılığını da güçlendirdiğine dikkat çekti. -19 hasta. .

Ghebreyesus, ülkeler özellikle risk altındakiler için virüse karşı aşılama çalışmalarına devam ederken bu bulguların değerli olduğunu söyledi.

DSÖ’nün Kovid-19 Aşı Bileşimi Teknik Uygulama Kümesi’nin bu hafta toplandığını kaydeden Ghebreyesus, kümenin her zaman aşıların bileşimine rehberlik etmek ve etkinliklerini değerlendirmek için gözetim ihtiyacını vurguladığını kaydetti.

“Dünya genel olarak üç yıl öncesine göre daha iyi durumda olsa da, bu virüs hafife alınmamalı.” Ghebreyesus, daha fazla koruma sağlayabilecek ve bulaşmayı azaltabilecek aşılar geliştirmek için araştırmaya yatırım yapmanın değerine işaret etti.

foca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu