Haber

Dünya Bankası’ndan Uganda’ya LGBT yaptırımı

Dünya Bankası, çıkardığı LGBT karşıtı yasa nedeniyle Uganda’ya yeni kredi vermeyi durduracağını açıkladı.

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, ” Uganda’nın Eşcinsellik Karşıtı Yasası, Dünya Bankası’nın suçlamalarıyla temelde çelişiyor. Gezegendeki yoksulluğu ortadan kaldırma vizyonumuz; Irk, cinsiyet veya cinsel tercih gözetmeksizin herkesi kapsadığı takdirde başarılı olabileceğine inanıyoruz. Bu yasa, bu çabaları baltalamaktadır. Kapsayıcı olmak ve ayrımcı olmamak, dünya çapındaki çalışmalarımızın merkezinde yer alıyor.”sözlerini kullandı.

Haziran ayında ABD, Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni tarafından imzalanan yasaya cevaben Ugandalı yetkililere seyahat kısıtlamaları getirdi.

UGANDA’DA LGBT EKSEN YASASI KABUL ETTİ

Uganda yönetimi, eşcinsel çıkarların HIV ve AIDS gibi hastalıkların yayılmasına neden olduğunu savunuyor. Yasa ile 18 yaşının altındaki bireylerin eşcinsel ilişkilere girmesinin ve eşcinsel ilişkiler yoluyla bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Mayıs ayında kabul edilen madde ile HIV virüsü ve AIDS gibi hastalıkların yayılmasına neden olan kişiler ölüm cezasına çarptırılabilecek. “Eşcinselliği teşvik etmek”Suçlama için 20 yıl hapis cezası öngörülüyor.

Yine yasa ile eşcinsel haklarını savunan ve yine LGBT hakkında tanıtım yayınları (m) yapan kurumlara yapılan mali yardımlar da kabahat kapsamına alındı.

KAYNAK: HABER7

habermut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu